به گزارش خبرنگار مهر، احمد سیاحی دوشنبهشب در شورای اداری استان خوزستان اظهار کرد: در استان خوزستان مسائل آلاینده به حدی رسیده که از حالت خودپالایی به هیچ وجه نمیتوان استفاده کرد.
وی افزود: داشتن محیطزیست مطلوب یکی از مؤلفههای منطقه خوب است. رضایت مردم و اهداف استاندار برای جذب سرمایهگذار و ایجاد اشتغال و رونق بیشتر اقتصاد در مناطق، استفاده از ظرفیتهای گردشگری و تشویق نخبگان به ماندگاری محقق نمیشود مگر با ایجاد محیطزیست مناسب در خوزستان
سیاحی عنوان کرد: مردم و مسئولان استان خوزستان از داشتن محیطزیست مناسب محروم هستند و اگر محیطزیست را بتوانیم سامان دهیم شاهد استقرار و ماندگاری بیشتر مردم خواهیم بود.
معاون امور عمرانی استاندار خوزستان گفت: استان خوزستان در مقایسه با استانهای دیگر باید خاص و ویژه بررسی شود. بهعنوان نمونه در سیستان و بلوچستان کمبود آب دریاچه هامون و گردوخاک که طبیعت منطقه است را دارند. در استان اصفهان، رودخانه گاوخونی و در تهران هم مشکل آلودگی هوا وجود دارد ولی در خوزستان از فاضلاب و ورود آن به کارون و پسابهای کشاورزی، سد گتوند گرفته تا مشکلاتی که در اثر اولین بارندگی ایجاد میشود و کمیت و کیفیت آب همه با هم وجود دارند.
سیاحی ادامه داد: بنابراین اگر حفظ محیطزیست را در خوزستان نداشته باشیم و محیطزیست که امانتی به دست ماست را درست به نسلهای دیگر منتقل نکنیم خلاف دین است.
وی توضیح داد: امسال به دلیل بارندگی خوب و کارهای خوب انجامشده، وضعیت تالابهای هورالعظیم و شادگان هر دو به نسبت بهتر شده است. همچنین وضعیت و رونق اقتصادی خوبی در تالاب شادگان و یک رضایتمندی نسبی بین مردم ایجاد شده است.
سیاحی افزود: به نظر میرسد تشکیل کمیته راهبردی محیطزیست در خوزستان برای تعیین راهبردها، دستورالعملها و اولویتها ضرورت دارد و به عبارتی باید نقشه راه داشته باشیم.
وی بیان کرد: ضرورت استفاده حداکثری از صندوق ملی محیطزیست بهمنظور تقلیل خسارتهای واردشده به محیطزیست استان و آلایندهها را خواستاریم. همچنین مبالغی برای آلایندگی به شهرداری پرداخت میشود که باید برای دفع مشکلات زیستمحیطی استفاده کنیم.
معاون امور عمرانی استاندار خوزستان گفت: برنامه خوبی برای رودخانه کارون انجام شده و اعتبار هشت هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی که در وزارت نیروی برای کاهش آلودگی کارون تصویب شد باید از سوی محیطزیست موردحمایت قرار بگیرد. موضوع سد گتوند نیز از جمله مواردی است که همیشه نگرانیهایی وجود دارد که مطالعات خوبی انجام شده و پنج گزینه مطرحشده ولی اصلیترین گزینه هنوز بیان نشده است.
سیاحی بیان کرد: اتخاذ تصمیم قاطع و شفاف در رابطه با عدم برداشت آب از سرشاخهها از جمله تقاضای همه مردم استان است. نگران هستیم که به بهانه آب شرب باز برداشتی صورت بگیرد.
وی بیان کرد: خبر خوبی مسئولان نفت دادند مبنی بر اینکه اعتبار ۴۸۷ میلیارد تومان را در راستای مسائل زیستمحیطی به استان اختصاص دادهاند. به دنبال این هستیم که برنامه زمانبندی پرداخت این اعتبار را داشته باشیم.
نظر شما